Лідери єврозони домовились про пакт із підвищення конкурентоздатності економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери єврозони домовились про пакт із підвищення конкурентоздатності економіки

Казна та Політика
268
Лідери 17 країн зони євро на саміті у Брюсселі досягли угоди із доопрацьованої версії "Пакту із підвищення конкурентоздатності" європейської економіки. Про це повідомив президент ЄС Херман ван Ромпей.
Цей проект був запропонований Німеччиною і Францією у лютому для зниження собівартості європейської продукції за рахунок обмеження величезних соціальних програм європейських країн. Проект не підтримала більшість держав зони через непопулярність запропонованих заходів. Сьогодні на обговорення саміту була винесена полегшена версія пакту.
Згідно з отриманим проектом цього документа, його метою стане "підвищення конкурентоспроможності та інтеграції економік європейських держав". Держави ЄС, які не входять до зони євро, також зможуть на добровільній основі приєднатися до цього пакту.
Адаптований документ створює механізм контролю зростання заробітної плати у країнах-учасницях, нагляд за яким здійснюватиме Єврокомісія щорічно. Пакт не передбачає відмови від автоматичної індексації зарплат у Європі, проте передбачає її обмеження і гармонізацію між країнами співтовариства.
Документ передбачає реформування ринку праці, в першу чергу скорочення виплат із безробіття, аби змусити армію європейських безробітних активніше шукати роботу. Також передбачається модернізувати систему освіти і професійної підготовки, аби "пропозиція робочої сили більше відповідала попиту на ринку праці".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас