Польща не буде поспішати з оприлюдненням доповіді щодо смоленської катастрофи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща не буде поспішати з оприлюдненням доповіді щодо смоленської катастрофи

108
Польща не буде поспішати з оприлюдненням доповіді про причини і обставини авіакатастрофи під Смоленськом 10 квітня 2010 року, повідомило в неділю РИА Новости з посиланням на польські ЗМІ.
Над доповіддю працює комісія польських експертів під керівництвом глави МВС Єжи Міллера. Першим з доповіддю, як повідомлялося раніше, ознайомиться прем'єр-міністр Дональд Туск, після чого буде прийнято рішення про її публікацію.
Як заявив Туск у неділю, він не має наміру ні квапити, на затягувати процес підготовки та оприлюднення доповіді, проте відразу документ опублікований не буде.
"Якщо доповідь комісії Міллера ще до 10 квітня з'явиться на столі прем'єра, то вона буде опублікована мінімум через тиждень", - сказав він.
"Я не можу і не повинен впливати або тиснути на комісію, якщо мова йде про темпи її роботи. Після одержання доповіді за домовленістю з прокуратурою ми будемо вирішувати, що підлягає оприлюдненню, що ні. Мова йде про ту інформацію, яка може являти собою таємницю слідства. Я і генпрокурор будемо оцінювати, які дані оприлюднити", - сказав прем'єр.
Президентський Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. При посадці літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. Загинули 96 осіб, у тому числі сам президент і його дружина, частина керівництва країни. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь у траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій. Міждержавний авіаційний комітет 12 січня 2010 року оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнано рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами - недоліки в забезпеченні польоту і підготовці екіпажу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас