Лавров: Росія може вступити до СОТ без згоди Грузії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавров: Росія може вступити до СОТ без згоди Грузії

Казна та Політика
406
Росія має можливості приєднатися до Світової організації торгівлі і без згоди Грузії.
Таку думку висловив заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.
"Якщо наші грузинські колеги будуть упиратися в такій політизованій позиції, то, напевно, доведеться вирішувати питання приєднання до СОТ інакше, без їх участі. Такі можливості є", - цитує російського політика Інтерфакс-Україна.
Глава МЗС Росії підкреслив, що позиція, з якою Грузія виступає з даного питання, яка полягає у вимозі відновлення грузинського митного контролю на кордоні Росії з Південною Осетією і Абхазією, не має відношення до питання приєднання Росії до СОТ. "Ці питання не мають ніякого відношення до вступу Росії до СОТ, і цей шлях безперспективний", - підкреслив Лавров.
Він нагадав, що керівництво США і Євросоюзу чітко заявляло про свою зацікавленість у якнайшвидшому вступі Росії до СОТ. "І Сполучені Штати, це вчора підтвердив (віце-президент США) Джо Байден, і Євросоюз дуже і дуже зацікавлені, щоб ми скоріше приєдналися до СОТ, тому що від цього виграють всі, в тому числі й Росія, і наші західні партнери це розуміють. А ми їм сказали, що вони, якщо такий інтерес у них є, якщо це щира зацікавленість, повинні переконати Тбілісі не перешкоджатиме вступу Росії до СОТ", - сказав Лавров.
Нагадаємо, переговори між Грузією і Росією про вступ останньої до СОТ почалися 9 березня в Берні.
Як відомо, після російсько-грузинської війни в серпні 2008 року Грузія розірвала дипломатичні відносини з Росією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас