Близько 70 держав запропонували свою допомогу Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 70 держав запропонували свою допомогу Японії

Казна та Політика
495
Близько 70 держав і міжнародних організацій запропонували Японії свою допомогу в ліквідації наслідків сильного землетрусу і цунамі. Про це повідомляє газета "Дзеркало тижня" з посиланням на японське агентство "Кіодо".
До Японії вже прибуло понад 150 осіб американської бригади, які будуть залучені до операцій у постраждалих префектурах Офнунато і Івате. В американській команді - фахівці-рятувальники і медики.
Німецькі і швейцарські рятувальники будуть задіяні в операціях в місті Мінамісанрукі, де пропали безвісти 10 тис. осіб. Німецька команда з 40 осіб привезла з собою близько 15 т обладнання і матеріалів. У швейцарській групі - 25 осіб. У всіх бригадах є спеціально навчені собаки.
Китайська група з 15 осіб привезла з собою близько чотирьох тонн матеріалів та обладнання.
Також було оголошено про збільшення задіяних у рятувальних операціях сил самооборони Японії з 50 до 100 тис. осіб.
Нагадаємо, МЗС України також запропонувало свою допомогу Японії. На місце катастрофи готовий вилетіти загін рятувальників з 45 осіб і фахівці з атомної енергетики.
Міністерство надзвичайних ситуацій готове оперативно направити необхідну технічну допомогу до Японії. Вилетіти в зруйновану країну готовий загін рятувальників чисельністю 45 осіб зі спеціальним обладнанням для роботи в районах, постраждалих від землетрусу. До Японії може бути відправлено гідропневматичне рятувальне обладнання та засоби малої механізації, що дозволяють здійснювати розрізання металевих конструкцій і піднімати бетонні плити великої ваги.
Крім того, у разі необхідності працювати в зоні, ураженій радіаційними викидами, загін оснащений засобами радіаційно-хімічної розвідки і захисту.
Враховуючи великий досвід України з подоланні наслідків радіоактивного забруднення територій, набутий під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, і в зв'язку з небезпечною ситуацією на одній з АЕС Японії (Фукусіма-1), МЗС України звернувся до зовнішньополітичного відомства Японії з пропозицією надати допомогу українських фахівців з питань атомної енергетики в найкоротші терміни.
Нагадаємо, в Японії 11 березня відбулася серія потужних підземних поштовхів, магнітуда найсильнішого землетрусу склала 8,9 (за даними Геологічної служби США, USGS). За розрахунками Японської метеорологічної служби, магнітуда землетрусу дорівнювала 8,8. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, в 130 км на схід від м. Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. Після цього на узбережжя країни обрушилося цунамі. Хвиля цунамі пройшла близько 10 км від узбережжя вглиб країни. Крім того, в Японії сталося і декілька сильних повторних підземних поштовхів.
Землетруси призвели до вибуху на атомній електростанції в префектурі Фокусіма і до витоку радіації на підприємстві. В межах 30 км від АЕС оголошена евакуація. При цьому Агентство ядерної безпеки Японії повідомило, що серйозні пошкодження на цій АЕС малоймовірні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас