Фірташ має намір стати хімічним королем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ має намір стати хімічним королем

Казна та Політика
555
Про це заявив бізнесмен Дмитро Фірташ в інтерв'ю французькому виданню "Politique Internationale", відповідаючи на питання про свою "Групу ДФ", повідомляють InoЗМІ.
"Ми хочемо зробити українську хімічну промисловість серйозним гравцем на світовому ринку. Ми нікому це ще публічно не говорили. Україна може стати одним зі світових лідерів з експорту азоту. Це амбітний план, але реалістичний", - вважає він.
"Щоб його здійснити, ми купимо багато інших підприємств. Це буде величезна компанія. Ми плануємо досягти цієї мети до кінця 2011 року", - сказав Фірташ.
За його словами, "існуючі хімічні заводи в Україні мають значно більшу виробничу потужність, ніж внутрішній ринок".
"І жоден з них не може вижити в поодинці. Тому наш проект переважно зорієнтований на експорт. І я передбачаю, що "хімічна" галузь "Групи ДФ" з часом буде котируватися на ринку, - заявив бізнесмен.
"Друге - це титановий бізнес. Росія каже, що створить титанову долину. Те, що китайці сьогодні почали будувати великі виробництва в цьому секторі - це не просто так. Цей ринок буде розвиватися", - сказав він.
За словами Фірташа, "зараз найбільша компанія в світі по титану - це "Авісма", на Уралі".
"Але росіяни повністю всю сировину купують у нас, на наших ГЗК. І, природно, росіянам було б вигідно, щоб ми були лише постачальником сировини. Але Україна займає іншу позицію", - заявив бізнесмен.
"Моя ідея - створити український сектор з виробництва титану. Потім хочу вивести концерн на біржу і продати. Якщо все вдасться, Україна буде другою після Росії в світі у виробництві титану", - сказав він.
Фірташ заявив, що "в цілому програма йде на чотири роки і потребує вкладень у 2,5 мільярда доларів".
Крім того, коментуючи оцінку його статків майже в два мільярди доларів, бізнесмен сказав: "Я завжди дивуюся таким оцінкам. Як це можливо порахувати? Для мене гроші - це в першу чергу засіб для реалізації моїх можливостей".
"Скільки коштує моя група? Ми це зможемо зрозуміти, коли вийдемо на біржу. Зараз ми повинні консолідувати активи, інвестувати, займатися модернізацією, впровадженням нових технологій, підготовкою фахівців", - зазначив він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас