Число жертв у японському регіоні Міягі перевищить 10 тис. осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число жертв у японському регіоні Міягі перевищить 10 тис. осіб

Казна та Політика
784
За даними японської префектури Міягі, число жертв землетрусів і цунамі тільки в цьому регіоні перевищить 10 тис. осіб. Про це повідомляє РБК з посиланням на BBC і японські джерела.
У головному поліцейському управлінні префектури відзначили, що наразі вже знайдені 379 тіл загиблих.
Раніше повідомлялося, що число загиблих або зниклих безвісті в результаті землетрусу в Японії може перевищувати 1,8 тис. осіб.
Підтверджене число загиблих склало 687 осіб, ще 200-300 невпізнаних тіл виявлено в місті Сендай в префектурі Міягі. Зниклими безвісті числяться близько 650 осіб.
У Японії спостерігаються перебої в роботі транспорту, зокрема, скасовано понад 464 внутрішні авіарейси. Декілька ліній залізничного сполучення закриті.
Раніше повідомлялося, що дуже тяжка ситуація складається в населеному пункті Мінамізанріку. Там безвісті зниклими вважаються 10 тис. осіб. Місто сильно зруйноване. Схожа ситуація в Рікузентакаті, де місцева влада говорить про можливу загибель кількох сотень людей.
У той же час Геологічна служба США повідомляла сьогодні про низку нових землетрусів в Японії, магнітудою 6,4.
Нагадаємо, в Японії 11 березня сталася серія потужних підземних поштовхів, магнітуда найсильнішого землетрусу склала 8,9 (за даними Геологічної служби США, USGS). За розрахунками Японської метеорологічної служби, магнітуда землетрусу дорівнювала 8,8. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, в 130 км на схід від м. Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. Після цього на узбережжя країни обрушилося цунамі. Хвиля цунамі пройшла близько 10 км від узбережжя вглиб країни. Крім того, в Японії сталося і декілька могутніх повторних підземних поштовхів.
Землетруси призвели до вибуху на атомній електростанції в префектурі Фокусіма і до витоку радіації на підприємстві. В межах 30 км від АЕС оголошена евакуація. При цьому Агентство ядерної безпеки Японії повідомило, що серйозні пошкодження на цій АЕС малоймовірні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас