АУБ: Президент пішов на компроміс щодо регулювання діяльності банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: Президент пішов на компроміс щодо регулювання діяльності банків

Казна та Політика
366
Президент України Віктор Янукович підписав прийнятий Верховною Радою Закон "Про внесення змін до деяких законів України (№ 0884). Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АУБ.
Як відомо, законопроектом передбачалася вимога збільшення статутного капіталу новостворених банків до 500 млн грн. Як відзначають в АУБ, відповідно до таких вимог законопроекту понад 70 банків в Україні протягом 2-х років повинні були збільшити розмір статутного капіталу в середньому на 67,2%, для чого потрібно 3,9 млрд. грн додаткових інвестицій.
В умовах економічної кризи такі вимоги фактично загрожували знищенням більше третини діючих в Україні банків.
У результаті проведеної АУБ складної і тривалої роботи і досягнутих компромісів, під час голосування в парламенті ця вимога була зменшена до 120 млн грн.
Крім цього, АУБ вдалося домогтися прийняття депутатами норми, згідно з якою банки, що працюють на ринку, повинні привести розмір свого статутного капіталу у відповідність з цією нормою протягом 5-ти років (а не 2-х років, як пропонувалося в попередніх редакціях).
В АУБ відзначають, що спроби ініціювати накладення вето на прийнятий Закон могли спровокувати повернення до вимог до статутного капіталу в розмірі 500 млн. грн. зі скасуванням 5-річного періоду на нарощування свого капіталу діючими банками, оскільки чимало впливових структур залишилося незадоволеними прийнятими народними депутатами рішеннями.
"Якби це сталося, це було б непоправним ударом по банках III і IV груп", - зазначив Президент АУБ Олександр Сугоняко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас