Toyota, Honda і Nissan зупинили роботу заводів у Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota, Honda і Nissan зупинили роботу заводів у Японії

723
Найбільші автогіганти Японії Toyota Motor Corp., Honda Motor Co. і Nissan Motor Co. оголосили в суботу про тимчасове припинення роботи своїх заводів у Японії, повідомляється з посиланням на інформаційне агентство Кіодо.
Зокрема, Toyota Motor з понеділка зупиняє роботу всіх 12 заводів у Японії через землетрус. Концерн Nissan Motor зупиняє виробництво на трьох заводах, а Honda Motor - на двох.
Автовиробники заявляють, що тимчасова зупинка заводів пов'язана з виникненням після землетрусу труднощів з забезпеченням автомобільними запчастинами.
Нагадаємо, один з найсильніших землетрусів за останні роки сталося біля узбережжя японської префектури Міягі в 373 кілометрах на північний схід від Токіо. Магнітуда склала 8,9. Землетрус викликав сильне цунамі, у низці районів висота припливної хвилі перевищувала десять метрів.
За останніми даними, підтверджено загибель 599 осіб. Майже 1,13 тисячі отримали поранення. Безвісті пропали 784 особи. Також повідомляється про те, що в префектурі Міягі були знайдені тіла від 400 до 500 осіб.
Разом з тим, міжнародні ЗМІ повідомляють, що остаточна кількість жертв стихії може скласти понад 1,7 тисячі осіб, оскільки сотні людей зникли безвісті.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас