Як залежить прибуток компанії від мотивації персоналу? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як залежить прибуток компанії від мотивації персоналу?

892
Дослідження CFIN довели, що прибутковість бізнесу безпосередньо залежить від рівня мотивації співробітників. Результати дослідження показали, що підвищення залученості працівників на 1 одиницю в даному кварталі збільшує лояльність клієнтів на 1,25 в тому ж самому кварталі. При зростанні лояльності клієнтів на 1% прибуток у наступному кварталі збільшиться на 0,885%.
Погодьтеся, задовольнити запити своїх працівників набагато простіше, ніж спробувати самостійно встежити і взяти до уваги всі примхи ваших клієнтів?
Саме персонал компанії створює конкурентну перевагу компанії, застосовуючи особисті навички та вміння. Тому головне завдання будь-якого керівника зробити інтереси компанії особистими інтересами кожного співробітника.
Про секрети підвищення лояльності та мотивації співробітників розкажуть експерти ГК "ІНТАЛЄВ" в рамках майстер-класу "Як мотивувати персонал на результат". Використовуючи свій досвід більше тисячі виконаних проектів з підвищення ефективності бізнесу українських і російських компаній, доповідачі на наочних прикладах покажуть, як побудувати і впровадити систему стимулювання та контролю результативності персоналу, а значить і прибутковості бізнесу в цілому.
Майстер-клас буде цікавий: Генеральних директорів, фінансових директорів, комерційних директорів, директорів з розвитку бізнесу
Дата проведення: 30 березня 2011 р., 10:00-13:00 год
Місце проведення: м. Київ
Для цільової аудиторії участь БЕЗКОШТОВНА, необхідна попередня реєстрація.
Зареєструватися на участь у майстер-класі і отримати докладну інформацію можна:
  • заповнивши заявку на сайті http://www.intalev.ua/
  • за телефонами: (044) 207-39-59, 537-74-11
За матеріалами:
Инталев
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас