Глава Google може стати міністром торгівлі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Google може стати міністром торгівлі США

547
Генеральний директор пошукача Google Ерік Шмідт вважається одним з основних претендентів на пост міністра торгівлі США разом з колишнім керівником найбільшого в світі фармацевтичного концерну Pfizer Джеффрі Кіндлером. Про це повідомляють американські ЗМІ, посилаючись на неназвані джерела.
Між тим, офіційного рішення в уряді США поки не ухвалено.
Вакансія в торговому міністерстві з'явилася після того, як 9 березня президент США Барак Обама заявив, що планує висунути нинішнього міністра торгівлі Гері Лока на пост посла США в Китаї. Лок очолював міністерство торгівлі з березня 2009 року.
Ерік Шмідт посідає посаду гендиректора Google з 2001 року. Наприкінці січня він оголосив, що в квітні піде з цієї посади, залишившись в компанії як голова правління і радник її засновників - Ларрі Пейджа і Сергія Бріна.
Новим гендиректором Google стане Пейдж. Сам Пейдж заявив, що Шмідт був "приголомшливим лідером" і що такою своєю популярністю і успіхом компанія величезною мірою зобов'язана саме йому.
Що стосується Джеффрі Кіндлера, він несподівано оголосив про відставку на початку грудня минулого року. Він обіймав свою посаду протягом п'яти років, і заявив, що вирішив піти з компанії, щоб "перезарядити батарейки і провести час з сім'єю". Кіндлера замінив голова фармацевтичного відділення Pfizer Ян Рід.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас