70% киян за лютий отримали платіжки зі знижкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

70% киян за лютий отримали платіжки зі знижкою

Казна та Політика
410
За результатами моніторингу комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" стало відомо, що 70% киян за лютий житлові організації застосували тарифи зі знижкою. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Нагадаємо, що пільговий тариф поширюється на тих мешканців, які своєчасно і в повному обсязі до 20 числа місяця внесли плату за спожиті послуги ЖКГ. Для них тариф за централізоване опалення становить - 2,91 грн за кв. м, а за гарячу воду і водовідведення гарячої води при наявності квартирного лічильника - 15,93 грн за куб. м.
Решта 30% жителів столиці отримали квитанції з нарахуванням тарифів з оплатою після 20 числа місяця. Зокрема, тариф за централізоване опалення становить - 3,10 грн за кв. м, а за гарячу воду і водовідведення - 16,78 грн за куб. м.
Як повідомляється, в цьому відсотку враховані й ті кияни, для яких, згідно з розпорядженням КМДА, пільгові тарифи не застосовуються. Зокрема, жителі, які отримують субсидії, мають борг за житлово-комунальні послуги і ті, які здійснили оплату після 20 числа.
Майже у 40 тис. особових рахунків є борг до 10 грн, через який нарахування здійснювалися не за пільговим тарифом.
Спірні питання стосовно тарифів розглядають комісії, створені при районних держадміністраціях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас