КМДА: Борг перед "Київенерго" становить лише 150 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Борг перед "Київенерго" становить лише 150 млн грн

Енергетика
160
На сьогоднішній день борг КМДА перед комунальним підприємством "Київенерго" за різницю в тарифах становить лише 150 млн грн. Про це під час сьогоднішньої гарячої лінії повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.
"До кінця минулого року ми погасили всю різницю в тарифах, яка була перед "Київенерго" (минулого року). На сьогоднішній день залишилася незначна сума близько 150 млн грн, але ця вже не та сума, про яку може йти мова, що від неї будуть страждати кияни", - сказав Р.Крамаренко. Він також підкреслив, що "місто Київ - це єдине місто, яке розрахувалося за різницю в тарифах з енергогенеруючими компаніями. Решта міст України до сьогоднішнього дня не розрахувалися і це проблема".
За словами Крамаренка, для того щоб погасити минулорічний борг перед "Київенерго" за виниклу різницю в тарифах, КМДА довелося взяти спеціальний кредит під 12,5% річних, який буде погашений в обумовлені терміни. "Цей кредит отриманий на вигідних умовах - 12,5% у гривні. По-друге, передбачена допомога і Кабінету міністрів у цьому відношенні, він рознесений в період на 3 роки", - сказав заступник голови КМДА.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас