Фірташ продаватиме добрива за заниженими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ продаватиме добрива за заниженими цінами

358
Власник Group DF Дмитро Фірташ має намір поставляти на внутрішній ринок України добрива за ціною на 20-25% нижче ринкових. Про це повідомляє його прес-служба.
За словами Фірташа, під час консультацій з урядом України був вироблений механізм узгодження потреб агропромислового комплексу країни в добривах і можливостях хімічних підприємств з їх виробництва. "Ми змогли перейти від сезонного до рівномірного завантаження виробничих потужностей, і можемо зробити знижку на 20-25% від ринкової ціни для внутрішнього ринку. Це досить багато", - пояснив Фірташ.
Він повідомив, що на виконання домовленостей з урядом, були підписані договори про відвантаження карбаміду та аміачної селітри за зниженими цінами.
"Вперше виробники добрив і уряд склали план і розписали, скільки добрив потрібно аграріям. План поставок розписаний на три роки вперед", - сказав Фірташ. Згідно з оцінками, в найближчі 3-5 років, обсяг внутрішнього ринку добрив зросте в 5 разів.
"Аграріям це вигідно, тому що вони можуть купити добрива дешевше і отримати хороший врожай. При цьому вартість зерна зараз зростає. А держава отримає свої плоди - вона отримає збільшення ВВП, вона отримає податки, і отримає валюту від експортних постачань", - підкреслив бізнесмен.
"Стратегічне співробітництво виробників добрив та аграрного сектора дасть основу для зростання сільського господарства України. По суті, країна є великим виробником зернових і може розширити поставки продовольства на світовий ринок", - підкреслив Фірташ.
Як повідомлялося, Фірташ придбав великого виробника мінеральних добрив підприємство "Азот" (Черкаси).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас