Міністр економіки Франції вважає "недоречним" зниження рейтингу Греції агентством Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки Франції вважає "недоречним" зниження рейтингу Греції агентством Moody's

Казна та Політика
245
Міністр економіки Франції Крістін Лагард заявила в п'ятницю, що вважає "недоречним" рішення міжнародного рейтингового агентства Moody's різко знизити суверенний рейтинг Греції в категорії нижче за інвестиційну, повідомляє AFP.
Цього тижня агентство Moody's знизило суверенний рейтинг Греції на три позиції - до "В1" з "Ва1", чим викликало різку критику з боку грецького уряду. В Афінах вважають, що агентство не враховує позитивну динаміку у виконанні антикризової програми, яку Греція проводить в обмін на 110-мільярдні стабілізаційні кредити ЄС і МВФ. Якщо за Moody's наслідують інші великі агентства - Standard & Poor's і Fitch - країні буде дедалі важче виконати свій план з повернення до довгострокових запозичень в 2011 році.
"Знижувати рейтинг такої країни, як Греція - це, відверто кажучи, недоречно, коли ми знаємо, що ситуація (в країні) під контролем", - наводить агентство слова Лагард. Як наголошується, глава Мінекономіки Франції також відзначила, що вона "переконана, що рейтингові агентства не повинні втручатися і їм не слід робити що-небудь з рейтингами країн, які перебувають в тісному контакті з Європейською комісією, Міжнародним валютним фондом і Європейським центральним банком".
Раніше прем'єр-міністр Греції Йоргос Папандреу також розкритикував дії Moody's. Папандреу заявив, що вважає "невиправданим нове зниження, оскільки воно не має підстав у проведенні нашої програми". Греція уникла дефолту в травні 2010 року, погодившись на кредитну підтримку ЄС і МВФ в обмін на жорсткі реформи, спрямовані на скорочення дефіциту бюджету.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас