Онопенко: Подання про висловлення недовіри голові ВСУ є необґрунтованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онопенко: Подання про висловлення недовіри голові ВСУ є необґрунтованим

Казна та Політика
342
Голова Верховного суду України Василь Онопенко вважає надуманими підстави, за якими йому збираються висловити недовіру 19 суддів ВСУ. Про це йдеться у його поясненнях, які є в розпорядженні РБК-Україна.
"У цілому викладена в поданні (про висловлення недовіри) мотивація носить декларативний і суперечливий характер, більшість його положень взагалі є надуманими, висловлені в ньому твердження не відповідають дійсності, а висновки безпідставні - вони не обґрунтовані належним чином і не підкріплені конкретними фактами і доводами", - заявляє Онопенко.
Голова ВСУ вважає, що "ініціювання питання про висловлення мені недовіри не має ніяких правових підстав, а внесене на розгляд пленуму Верховного суду України подання є фактично і юридично необґрунтованим".
Раніше сьогодні повідомлялося, що в проект порядку денного пленуму ВСУ, який відбудеться 11 березня о 10:00, внесено питання про висловлення недовіри голові ВСУ Василю Онопенку. У прес-службі також відзначили, що для проведення пленуму необхідний кворум, про наявність якого буде відомо на засіданні.
Нагадаємо, 1 березня 2011 року суддя ВСУ Лілія Григор'єва, яка є головою організаційного комітету з проведення пленуму ВСУ з питання висловлення недовіри голові ВСУ, повідомила Онопенка про проведення 11 березня 2011 р пленуму ВСУ.
Раніше, 28 лютого ц.р. заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що йому відомо про підготовку усунення з посади голови ВСУ Онопенка шляхом висловлення йому недовіри пленумом ВСУ. Також повідомлялося, що формальною причиною невдоволення Онопенка можуть стати його нещодавні заяви на підтримку судової реформи.
За словами Соболєва, основою сценарію, який був розроблений за межами Верховного суду, є стаття 43 закону "Про судоустрій і статус суддів", яка регулює порядок дострокового звільнення голови ВСУ внаслідок висловлення йому недовіри. Народний депутат стверджує, що вплинути на суддів ВСУ вдалося за допомогою загрози зменшення їх чисельності з 49 до 20 осіб, як того передбачає законопроект № 4774 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення роботи Верховного суду".
У свою чергу, сам Онопенко тоді заявив, що до дострокового складання повноважень поки не готується.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас