В Британії домагаються ордера на арешт Лукашенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Британії домагаються ордера на арешт Лукашенка

Казна та Політика
747
Британські юристи готують судову справу проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, яка може призвести до видачі ордера на його арешт за порушення прав людини.
Адвокатська фірма H2O Law готує проти Лукашенка звинувачення у численних порушеннях прав людини після президентських виборів 19 грудня минулого року, повідомляє Бі-бі-сі.
Як стверджує англійський адвокат Джейсон Маккей, він зібрав у Білорусі достатньо доказів, щоб отримати ордер на арешт президента Білорусі, який буде діяти в Британії і дозволить вимагати видачі Лукашенка, якщо той відвідає країни, що мають угоди про екстрадицію з Лондоном.
H2O Law представляє інтереси групи переважно західних громадських діячів під назвою Free Belarus Now, що підтримують "жертв Лукашенка і його режиму". Серед них - британський драматург Том Стоппард, голлівудський актор Джордж Клуні і екс-президент Чехословаччини Вацлав Гавел. Таким способом правозахисники сподіваються змусити Лукашенка звільнити заарештованих опозиціонерів.
31 січня Євросоюз ввів санкції проти Лукашенка і ще декількох десятків білоруських посадових осіб, обвинувачених в причетності до репресій проти опозиції. Їм заборонено в'їзд у всі країни Євросоюзу, а всі їхні активи на території країн ЄС повинні бути заморожені. Ці санкції діють і на території Великобританії.
Англійські суди вже видавали ордери на арешт іноземних політиків за аналогічними звинуваченнями. Зокрема, пов'язані з цим незручності довелося випробувати на собі колишньому Міністру закордонних справ Ізраїлю Ципі Лівні.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас