Гейтнер: США потребують збільшення фінансування міжнародних банків розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: США потребують збільшення фінансування міжнародних банків розвитку

Казна та Політика
229
США потребують збільшення фінансування міжнародних банків розвитку, оскільки вони - важливий інструмент для просування американських інтересів. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, таку думку висловив в середу міністр фінансів США Тімоті Гейтнер, виступаючи на слуханнях у комітеті палати представників з асигнувань.
"За допомогою міжнародних банків розвитку Сполучені Штати можуть стимулювати ринки, що розвиваються, що сприяє розширенню нашого експорту, - зазначив він, - крім того, вони дозволяють зміцнювати стабільність у тих державах, які стоять на порозі конфлікту, а також просувати наші інтереси у світі". Міністр фінансів закликав конгресменів підтримати збільшення бюджету на реалізацію міжнародних програм американського Мінфіну з 1,24 млрд доларів до 3,36 млрд.
"Ми повинні відстоювати інтереси Сполучених Штатів, працюючи через міжнародні інститути, які значно збільшують ефект від наших капіталовкладень" - підкреслив міністр фінансів. За словами Гейтнера, інші країни, в тому числі Китай, готові заповнити вакуум, який з'явиться в тому випадку, якщо США скоротять свою присутність в цій сфері.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас