Новинський має намір знайти більше мільярда доларів на власний Національний курорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новинський має намір знайти більше мільярда доларів на власний Національний курорт

Казна та Політика
3231
"Смарт-холдинг" Вадима Новинського має намір залучити $1-1,2 млрд інвестицій у будівництво цілорічного національного курорту в Криму - Balaklava Green.
Як повідомив директор з проектів у сфері нерухомості "Смарт-холдингу" Сергій Овчинніков під час презентації проекту на найбільшій міжнародній виставці нерухомості MIPIM-2011, що проходила 8-11 березня в Каннах (Франція), реалізація проекту повинна зайняти до 15 років.
Курорт буде створено на території відпрацьованих вапнякових кар'єрів Балаклавського рудоуправління загальною площею 750 га.
Передбачається, що Balaklava Green буде складатися з чотирьох частин. Так, передбачено будівництво близько 22 готелів, санаторіїв, мотелів і кемпінгів. Загальна площа цих об'єктів складе 210 тис. кв. м (3,5 тис. номерів). Проект також передбачає будівництво котеджів, таун-хаусів і апартаментів (близько 500 тис. кв. м житла), супермаркетів, магазинів та закладів громадського харчування (134,9 тис. кв. м).
У рамках проекту Balaklava Green компанія планує будівництво найбільшого у Східній та Центральній Європі аквапарку площею 60 тис. кв. м, спортивного комплексу з басейном олімпійського рівня, багатофункціональної критої арени, яхт-клубу, численних фітнес-центрів, SPA-салонів, тенісних кортів.
Крім цього, розважальна інфраструктура курорту буде представлена амфітеатром, театром, кінотеатрами, музеєм історії і культури Балаклави. Планується також побудувати близько 90 ресторанів і кафе. На території понад 120 га буде створено ландшафтні парки.
Розвиток проекту передбачає також будівництво інфраструктурних об'єктів у Балаклаві. Передбачається використовувати альтернативні джерела енергії. У рамках реалізації проекту заплановано будівництво локальних очисних споруд для Балаклави і оточуючих її селищ, які дозволять очищати стічні води практично до питного рівня і використовувати її в технічних цілях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас