За Тимошенко заступилися МакКейн і президент Європейської народної партії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За Тимошенко заступилися МакКейн і президент Європейської народної партії

Казна та Політика
830
Американський сенатор Джон МакКейн і президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс в понеділок виступили зі спільною заявою, в якій закликали українську владу і Генеральну прокуратуру України зняти обмеження на пересування лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
"Ми спільно закликаємо українську владу дозволити Юлії Тимошенко відвідати саміт Європейської народної партії в Брюсселі 24 березня. Партія Юлії Тимошенко "Батьківщина" є асоційованим членом ЄНП, саме тому її запросили для участі в саміті", - говориться в спільній заяві, оприлюдненій на офіційному сайті американського сенатора і Європейської народної партії.
Джон МакКейн і Вільфред Мартенс також закликали владу переглянути свої дії, які можуть розглядатися як вибіркове застосування права відносно лідерів опозиції в Україну. У заяві також нагадується, що в грудні 2010 року і в січні 2011 року Тимошенко не дозволили відвідати Брюссель для проведення зустрічей з представниками Європейської народної партії.
Як повідомлялося, Тимошенко заявила, що Генеральна прокуратура відмовляє у звільненні з-під варти екс-чиновників її уряду, які перебувають під слідством, виконуючи вказівки президента України Віктора Януковича.
Нагадаємо, відносно Тимошенко порушено 2 кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу і за закупівлю для потреб сільської медицини автомобілів "Опель Комбо", які не відповідають положенням національному стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах. Зараз ці справи об'єднані в одну.
Раніше Генпрокуратура двічі відмовила Тимошенко у виїзді за кордон, коли вона планувала відвідати Брюссель на запрошення європейських політиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас