S&P помістило рейтинги Оману на рівні А/А-1 в список CreditWatch з можливим пониженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P помістило рейтинги Оману на рівні А/А-1 в список CreditWatch з можливим пониженням

Казна та Політика
95
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Ratings Services (S&P) помістило довгостроковий і короткостроковий рейтинги султанату Оман в національній та іноземній валюті на рівні А/А-1 в список CreditWatch з можливим пониженням. Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, передає РБК.
На думку аналітиків S&P, нинішня ситуація в Омані в змозі підвищити ризики політичної стабільності країни. Вони, в свою чергу, можуть нашкодити зростанню національної економіки та державних фінансів. Крім того, в рейтинговому агентстві відзначили ту швидкість, з якою посилюються заворушення в близькосхідному й североафриканском регіонах, приводячи до дестабілізації обстановки. З огляду на ймовірність схожого сценарію в Омані, S&P попередило про можливе пониження рейтингу країни в найближчі 3 місяці.
Тим часом, обстановка в звичайно спокійному султанаті Оман, яке останнім приєдналося до списку "гарячих точок" арабського світу, продовжує загострюватися. Демонстрації з вимогами політичних реформ і поліпшення умов життя, перекинувся з північного порту Сухар на столицю країни Маскат. Поки вони проходять у мирній обстановці на відміну від виступів оманців в Сухарі напередодні, що закінчилися зіткненнями з поліцією, в результаті чого загинуло більше 5 людей.
Заворушення в Омані відрізняються від подій у сусідніх арабських країнах тим, що демонстранти поки не вимагають догляду султана Кабуса бен Саїда, який керує Оманом вже чотири десятиліття, а висувають економічні вимоги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас