Оніщук виступає за якнайшвидше ухвалення антикорупційного законопроекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оніщук виступає за якнайшвидше ухвалення антикорупційного законопроекту

Казна та Політика
115
Колишній міністр юстиції Микола Оніщук виступає за якнайшвидше ухвалення Верховною Радою антикорупційного законопроекту.
Він нагадав, що раніше Рада скасувала пакет з 3 антикорупційних законів, які повинні були набути чинності 1 січня, однак новий антикорупційний закон досі не ухвалений. "Ми 2 місяці живемо без будь-якого антикорупційного законодавства. Щось змінилося в країні? Ні, і це абсолютно очевидно. Тому, на мій погляд, необхідно якомога швидше завершити цю роботу з ухвалення закону", - вважає Оніщук.
У свою чергу, депутат Ради від фракції "БЮТ- "Батьківщина" Наталія Королевська виступила проти ухвалення антикорупційного законопроекту без врахування пропозицій її фракції до нього. "Цього закону без урахування наших поправок, а ми подали більше 200 поправок і поки жодна з них не врахована, ми звичайно проти, тому що закон повинен реально працювати, а не імітувати ситуацію", - сказала вона.
У відповідь на це депутат Ради від фракції Партії регіонів, представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко зазначив, що деякі поправки опозиційних депутатів, зокрема Руслана Князевича від фракції Блоку НУ-НС, були підтримані при розгляді законопроекту.
Нагадаємо, депутат Верховної Ради від фракції Блоку НУ-НС Геннадій Москаль сумнівається в ухваленні парламентом в цілому антикорупційного законопроекту.
23 грудня 2010 Рада в першому читанні ухвалила законопроект №7487 "Про засади запобігання та протидії корупції", внесений Президентом Віктором Януковичем. 3-4 березня парламент розглядав у другому читанні даний законопроект, проте розглянув лише частину запропонованих поправок до нього. 21 грудня 2010 Рада визнала таким, що втратив силу пакет з 3 антикорупційних законів, які повинні були набути чинності з 1 січня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас