ООН призначила спецпреда по Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН призначила спецпреда по Лівії

Казна та Політика
121
Спеціальним представником з Лівії при Організації Об'єднаних Націй (ООН) призначений Абдель Ілах аль-Хатиб. Раніше він займав пост міністра закордонних справ Йорданії, повідомляє Reuters. В організації зазначили, що далі послідують термінові консультації з офіційним Тріполі, а також з представниками опозиції.
Мова піде не тільки про гуманітарну ситуацію, що склалася в регіоні, але і про інші аспекти поточної кризи. Представники ООН уточнили, що новий спецпредставник найближчим часом прибуде до штаб-квартири в Нью-Йорку, після чого вирушить в арабську країну.
Раніше Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію щодо Лівії, що закликає почати негайний розгляд злочинів проти людства в Міжнародному кримінальному суді. У рамках прийнятої резолюції ООН ввела заборону на зарубіжні поїздки лівійського лідера Муаммара Каддафі, членів його сім'ї та політичних союзників. Крім того, міжнародна організація заморозила іноземні активи, що належать лівійським владі та членам їхніх сімей.
У свою чергу М.Каддафі назвав резолюцію незаконною. "Якщо ООН дійсно проведе розслідування, то з'ясує, що ця резолюція незаконна", - заявив він, виступаючи перед прихильниками в центрі Тріполі. "Як Рада Безпеки могла приймати резолюцію на основі повністю хибних повідомлень?", - задався питанням полковник.
Відзначимо, що в даний час в Лівії тривають бої між урядовими військами і силами опозиції. Армія режиму заявляє, що оплоти революційних підрозділів падають один за іншим, тоді як повстанці спростовують ці повідомлення. Найбільш вірогідною є інформація про те, що "лінія фронту" проходить в даний час біля порту Рас-Лануф, який став центром запеклих зіткнень. Схід країни з центром у місті Бенгазі залишається за опозицією, тоді як столиця Лівії Тріполі і західна частина держави контролюється силами Каддафі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас