Прискорення інфляції для економіки США небезпечніше, ніж вважає глава ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прискорення інфляції для економіки США небезпечніше, ніж вважає глава ФРС

Казна та Політика
369
Прискорення темпів інфляції становить для економіки США значно більшу небезпеку, ніж вважає глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке, заявив глава найбільшого в світі фонду облігацій Pacific Investment Management Co. (Pimco) Білл Гросс.
Подальше неконтрольоване підвищення цін на нафту може вилитися в сповільнення темпів зростання американського ВВП на 0,25-0,відсоткового пункту, заявив Б.Гросс, виступаючи в передачі Bloomberg Surveillance на радіо Bloomberg.
У вівторок глава ФРС Бернанке заявив, що стрибок цін на нафту та інші види сировини, ймовірно, не викличе в кінцевому підсумку прискорення темпів базової інфляції, а вартість залучення коштів на міжнародному ринку залишиться низькою.
У січні Pimco скоротив розмір вкладень в американський держборг у рамках фонду Total Return до 12% загального обсягу фонду - це мінімум за два роки. У грудні показник становив 22%.
У лютому Гросс також рекомендував інвесторам скоротити інвестиції в US Treasuries і британські держоблігації і порадив збільшити вкладення в такі активи, як держборг країн, що розвиваються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас