Угорський посол в Білорусі: Чорний список ЄС має поповнитися суддями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорський посол в Білорусі: Чорний список ЄС має поповнитися суддями

Казна та Політика
184
Посол Угорщини в Білорусі Ференц Контра, чия країна в цей час головує в Євросоюзі, попередив, що список білоруських чиновників, яким заборонено в'їзд на територію ЄС, може розширитися за рахунок суддів і прокурорів, які беруть участь у процесах у справі про масові заворушення 19 грудня.
Як зазначив угорський посол, білоруські судді і держобвинувач "самі напрошуються". "З'являються люди, які вимагають п'ять років в'язниці учасникам акції 19 грудня, знущаються над громадянським суспільством, над ув'язненими. Ми їх не хочемо бачити на своїй території", - цитує Ференца Контру "Інтерфакс".
Посол Угорщини в Мінську констатував, що "суди в Білорусі не зовсім самостійні" і попередив, що якщо протести Євросоюзу проти репресій опозиціонерів у Білорусі не будуть почуті владою в Мінську, то в ЄС не залишиться іншого вибору, крім введення подальших санкцій проти цієї країни.
Тим часом Білорусь запропонувала експертам ОБСЄ приїхати для спостереження за перебігом судових процесів над опозиціонерами, обвинуваченими в організації масових заворушень в Мінську після президентських виборів 19 грудня. Про це повідомив у неділю, 5 березня, агентству "Інтерфакс" прес-секретар білоруського МЗС Андрій Савіних.
За словами Савіних, Білорусь розглядає дане запрошення як "підтвердження своєї відкритості і готовність підтвердити виконання міжнародних стандартів на всіх процесах". Одночасно він відзначив, що дана місія є суто технічною й не покликана давати оцінки.
Радіостанція "Ехо Москви" на своєму сайті нагадує, що чергові судові процеси відбудуться в Мінську 10 березня. На них очікується оголошення вироків двом росіянам - Артему Бреусу та Івану Гапонову. Кілька учасників подій 19 грудня вже засуджені на терміни від 3 до 5 років у колонії суворого режиму.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас