Німеччина закликає перекрити канали фінансової підтримки режиму Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина закликає перекрити канали фінансової підтримки режиму Каддафі

Казна та Політика
229
Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле закликав посилити санкції проти режиму лівійського керівника Муамара Каддафі, пише Deutsche Welle.
"Те, що відбувається в Лівії, наповнює мене почуттям глибокого занепокоєння, - заявив він. - Рада Безпеки ООН повинна знову обговорити ситуацію в цій країні. Необхідно прийняти точкові санкції проти тих, хто несе відповідальність за злочини проти лівійського народу".
На думку Вестервелле, тих заходів проти Лівії, які були узгоджені досі, недостатньо. "Потрібно перекрити канали фінансового підживлення режиму", - підкреслив він. Одночасно глава МЗС ФРН зазначив, що всі заходи, що вживаються світовим співтовариством, повинні бути санкціоновані Радою Безпеки ООН. Він також попередив, що ніяких цілей не вдасться досягти без підтримки сусідніх арабських держав.
Тим часом Каддафі закликав ООН або Африканський Союз створити комісію для розслідування заколоту проти його режиму. "Ми надамо такій групі можливість працювати абсолютно безперешкодно", - сказав він. Одночасно він поклав відповідальність за повстання в Лівії на "терористів".
Нагадаємо, з середини лютого в Лівії проходять акції протесту та збройні сутички з вимогою відставки лідера держави Каддафі, який перебуває при владі вже понад 40 років. Лівійська опозиція в даний час контролює декілька міст на сході країни, включаючи друге за чисельністю населення місто Лівії - Бенгазі, де колишній міністр юстиції Лівійської Джамагирії Мустафа Абдель Галіль сформував новий тимчасовий уряд. За даними міжнародних організацій, у зіткненнях загинули до 6 тис. осіб.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас