Українці Австралії розділили своє обурення Януковичем на шість частин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці Австралії розділили своє обурення Януковичем на шість частин

Казна та Політика
454
Українська діаспора в Австралії висловлює глибоку тривогу у зв'язку з численними порушеннями прав і свобод в Україні за перший рік президентства Віктора Януковича.
Про це йдеться в заяві Спілки Українських Організацій Австралії, оприлюдненій на сайті "Народної самооборони".
"З першого дня на посаді глави держави Янукович порушив чинне законодавство, і Конституцію і президентську присягу перед усім народом. Почавши з розширення власних повноважень, він став проводити новий курс політики, який різко йшов від політичних досягнень попередніх національних урядів", - наголошується в заяві.
Автори заяви розділили своє обурення правлінням Януковича на шість груп: "Порушення присяги і Конституції", "Порушення прав і свобод людини", "Наступ на мову та історію", "Утиски українців в Росії", "Церква і держава в Україні"," Рік згортання демократії і втрати суверенності".
Вони вимагають від президента й уряду дотримуватися Конституції України, захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України, а також права і свободи всіх українців як у своїй державі, так і за її межами; вимагають, щоб влада поважала право опозиції на самоорганізацію, і відмовилася від репресій опозиційних політиків; закликають президента забезпечити свободу думок, слова і пересування в Україні, припинити примусовий курс на відновлення русифікації та радянізацію системи освіти; вимагають від влади підтримати бажання відродити свою історичну пам'ять, заново визначити свої відносини з сусідами в дусі взаємного визнання і історичного примирення; поважати жертв тоталітарних репресій та Голодомору, шанувати своїх національних героїв; протестують проти підтримки президентом лише однієї Української Православної Церкви Московського Патріархату. Вимагаємо від Президента рівного ставлення до всіх віросповідань в Україні, як того вимагають статті Конституції України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас