Глава МЗС Японії подав у відставку через фінансовий скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МЗС Японії подав у відставку через фінансовий скандал

Казна та Політика
211
Міністр закордонних справ Японії Сейдзі Маехара оголосив про своє рішення подати у відставку на хвилі фінансового скандалу, що розгорівся навколо нього, передає РБК з посиланням на Reuters.
Наприкінці тижня Маехара частково визнав звинувачення в отриманні політичних пожертв від іноземної громадянки на суму 50 тис. ієн (600 дол). За словами міністра, він поверне ці гроші і скоректує свою фінансову звітність.
Між тим, за інформацією, оприлюдненою місцевими ЗМІ, міністр отримав близько 200 тис. ієн (2,4 тис. дол) від 72-річної громадянки Південної Кореї. Законодавство Японії забороняє приймати політичні пожертви від іноземних фізичних і юридичних осіб.
Сейдзі Маехара відомий своїми різкими заявами стосовно російсько-японської суперечки навколо Курильських островів.
"Що стосується чотирьох північних островів (Курильські острови), то історично там ніколи не жили росіяни, там жили тільки японці. Через напад російської армії 17 тис. жителів, які тоді жили на цих островах, залишили ці території. З них залишилися тільки 7,5 тис. осіб, їх середній вік становить понад 77 років. Вони бажають повернутися туди", - заявив в лютому ц.р. глава МЗС Японії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас