МАУ вирішила збільшити паливний збір на 10 дол через подорожчання пального — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ вирішила збільшити паливний збір на 10 дол через подорожчання пального

367
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) вирішила збільшити паливний збір у структурі ціни авіаквитка на більшості рейсів на 10 доларів через подорожчання пального.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби МАУ.
"МАУ збільшить розмір паливного збору орієнтовно на 10 доларів США за сектор, що не спричинить за собою різке підвищення тарифів, але дозволить авіакомпанії частково компенсувати значно зрослі витрати на паливо", - сказано в повідомленні.
За даними авіакомпанії, зараз для польоту в обидва боки вартість палива в середньому становить 160 доларів на пасажира.
МАУ відзначає, що багато авіакомпаній вже збільшили паливний збір і в цілому зростаючі ціни на паливо стримують розвиток цивільної авіації.
"Зростання ціни на паливо на 1% збільшує витрати авіакомпанії на 1 млн доларів США... На сьогодні ситуація така, що авіакомпанії фактично субсидують перельоти своїх пасажирів. При цьому на паливну складову припадає понад 1/3 усіх витрат авіакомпанії", - цитується в повідомленні президент МАУ Юрій Мірошников.
За даними МАУ, за останні 8 місяців ціни на паливо виросли більш ніж на 50%.
Авіакомпанія відзначає, що підвищення цін на паливо має для авіакомпаній подвійний негативний ефект: це призводить і до збільшення експлуатаційних витрат, і до зниження попиту на авіаперевезення, в результаті чого відбувається спад у галузі.
МАУ вважає, що за умови скорочення кількості посередників і припинення спекуляцій ціни на авіаційне паливо були б значно нижче, тому що в даний момент їх зростання викликане саме спекуляціями, а не об'єктивними ринковими причинами.
Зараз вартість нафти на світових ринках становить більше 100 доларів за барель, у липні 2010 року - близько 75 доларів за барель.
Крім цього, тиск на ціни посилився у зв'язку з громадянською війною в Лівії, яка є одним з великих експортерів нафти.
МАУ не повідомляє, дати, з якої має намір підняти ціни.
Як повідомляло агентство, МАУ заснована в 1992 році, її флот складається з 18 пасажирських літаків Boeing-737.
Наприкінці лютого Фонд державного майна продав 61,58% статутного фонду МАУ 3 її акціонерам за 287 229 000 гривень.
Після юридичного оформлення цієї операції 58,6% акцій сконцентрує UIA Beteiligungsgesellschaft mbH, 25,8% - UIA Holding GmbH, 15,6 - ТОВ "Кепіталл інвестмент проджект".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас