Білорусь запросила спостерігачів ОБСЄ для участі в судах над опозицією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь запросила спостерігачів ОБСЄ для участі в судах над опозицією

190
Білорусь запросила спостерігачів ОБСЄ для участі в ході судових розглядів у справі учасників заворушень 19 грудня. Про це заявив начальник управління інформації - прес-секретар Міністерства закордонних справ Білорусі Андрій Савіних.
"Ми маємо намір розвивати взаємодію з ОБСЄ буквально в усіх напрямках, - зазначив Савіних. - І можу навести останній приклад: Республіка Білорусь запросила спостерігачів ОБСЄ для участі в ході судових розглядів у справі учасників заворушень 19 грудня. Це технічна місія, яка буде спостерігати за ходом судового процесу з точки зору виконання всіх зобов'язань Білорусі в контексті членства в ОБСЄ".
На думку Савіних, рано чи пізно доведеться сідати за стіл переговорів, доведеться повертатися до конструктивної позиції. "Я думаю, що позиція наших європейських партнерів зараз також зазнає певної еволюції, коригування, існують різні точки зору", - зазначив він.
Нагадаємо, Рада міністрів закордонних справ ЄС на засіданні 31 січня в Брюсселі ухвалила рішення заборонити в'їзд до Євросоюзу 158 посадовим особам Білорусі, включаючи президента Олександра Лукашенка та його синів - помічника президента з питань національної безпеки Віктора Лукашенка та бізнесмена Дмитра Лукашенка. Будуть також заморожені їхні активи в країнах союзу, якщо такі виявляться. Пізніше до санкцій приєдналися європейські країни, які не входять до ЄС.
19 грудня 2010 в Білорусі відбулися президентські вибори, на яких, за даними Центральної виборчої комісії країни, переміг чинний Президент Олександр Лукашенко з підтримкою близько 80% голосів виборців. Увечері того ж дня міліція жорстоко придушила акції протесту опозиції, заарештувавши близько тисячі чоловік, у тому числі сім з дев'яти альтернативних кандидатів у президенти. За заявами самих ув'язнених, у в'язниці до них застосовувалися тортури.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас