Берлусконі звинувачує опозицію у використанні судів та ЗМІ в боротьбі за владу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі звинувачує опозицію у використанні судів та ЗМІ в боротьбі за владу

82
Голова Ради міністрів Італії Сильвіо Берлусконі пообіцяв провести "епохальну" реформу системи юстиції і звинуватив ліві партії у спробі використати суди для приходу до влади.
"Ліві без коливань зробили ще одну відчайдушну спробу використовувати ЗМІ та судову систему, щоб домогтися того, що вони ніяк не можуть отримати на виборах", - сказав він, коментуючи судові процеси, на яких йому належить бути присутнім цієї весни.
Крім того, він пообіцяв наступного тижня представити на Раді міністрів проект реформи судової системи Італії. "У четвер ми представимо проект реформи. Він буде епохальним", - пообіцяв С. Берлусконі.
Раніше прем'єр Італії неодноразово заявляв, що люди, що працюють в судовій системі країни, на його думку, підтримують лівих, які в опозиції. Берлусконі вважає, що саме з цієї причини прокурори висувають проти нього нові звинувачення.
Проти Берлусконі заведено чотири справи за звинуваченням у корупції, розтраті, зловживанні повноваженнями і в тому, що він користувався послугами неповнолітніх повій.
Найбільш гучний процес розпочнеться 6 квітня. Суду в Мілані належить визначити, чи дійсно С. Берлусконі платив за секс неповнолітнім.
Розгляд ще однієї важливої справи стартує 11 березня. У цьому випадку Берлусконі звинувачують в тому, що він заплатив британському адвокатові Девіду Міллсу більше 400 тис. євро за те, щоб той дав свідчення на користь прем'єра в суді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас