Влада Білорусі запросила експертів ОБСЄ спостерігати за судами над опозиціонерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Білорусі запросила експертів ОБСЄ спостерігати за судами над опозиціонерами

Казна та Політика
69
Влада в Мінську запросила експертів ОБСЄ спостерігати за ходом судових процесів у справі учасників акцій протесту, що відбулися після виборів президента Білорусі 19 грудня.
Про це повідомило агентство "Інтерфакс" з посиланням на прес-секретаря білоруського МЗС Андрія Савіних. "Білорусь розглядає дане запрошення як підтвердження своєї відкритості та готовність підтвердити виконання міжнародних стандартів на всіх процесах", - заявив Савіних агентству. Одночасно він підкреслив, що місія експертів ОБСЄ є технічною і "не покликана давати оцінки".
Раніше декілька учасників акцій протесту 19 грудня були засуджені до позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років у колонії суворого режиму. На судовому процесі, який продовжиться в Мінську 10 березня, очікується оголошення вироку росіянам Артему Бреусу та Івану Гапонову, обвинуваченим в участі в масових заворушеннях.
Напередодні представник держдепартаменту США Філіп Кроулі висловив серйозну стурбованість придушенням білоруською владою громадянського суспільства, незалежних ЗМІ і політичної опозиції. "Ми наполягаємо на безумовному звільненні тих, хто був затриманий у результаті розгону і перебуває у в'язниці без суду", - підкреслив Кроулі на брифінгу у Вашингтоні. Це вже друга заява з Білорусі, зроблене США за останні кілька днів, зазначає агентство БелаПАН.
Раніше глава американської делегації при ОБСЄ у Відні Іен Келлі повторив адресований Мінську заклик США "негайно і безумовно" звільнити всіх, хто був затриманий з політичних мотивів. Келлі зазначив, що швидкі судові процеси і вироки "демонструють нові спроби позбавити людей свободи з явно політичних причин" і вказують на те, що "уряд Лукашенко навмисно продовжує придушувати тих, чиї думки відрізняються від точки зору уряду" Білорусі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас