Меркель: У "пакті про конкурентоспроможність" дуже обнадійливі перспективи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: У "пакті про конкурентоспроможність" дуже обнадійливі перспективи

Казна та Політика
142
Німеччина розцінює перспективи запропонованого нею спільно з Францією "пакту про конкурентоспроможність" як "дуже обнадійливі".
Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в рамках зустрічі в Гельсінки, в якій брали участь керівники консервативних партій ряду країн, що входять до складу Європейської народної партії (ЄНП), а також найвищі посадові особи Євросоюзу.
До столиці Фінляндії прибув, зокрема, глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу, голова Європейської ради Херман ван Ромпей, прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, передає агентство dpa. Одночасно глава німецького уряду підкреслила рішучість "зробити євро більш стабільною валютою і зміцнити конкурентоспроможність Європейського Союзу".
Агентство DAPD, нагадує, що "пакт про конкурентоспроможність", що передбачає, серед іншого, створення європейського економічного уряду, включає в себе пакет заходів, які повинні ухвалити уряди 17 держав зони євро для зміцнення своїх національних економік. Він припускає, наприклад, що лідери цих держав стануть брати на себе більш конкретні зобов'язання з метою підвищення конкурентоспроможності. Крім того, всім країнам пропонується вести більш узгоджену економічну, фінансову і соціальну політику, зокрема координувати дії в таких областях, як збір податків, виплата пенсій і регулювання зарплат.
Очікується, що пакт про конкурентоспроможність "стане частиною загального плану реформування валютного союзу і забезпечення його стабільності, який мають намір ухвалені на саміті Євросоюзу в Брюсселі 24-25 березня глави держав і урядів всіх 27 країн ЄС. До цієї зустрічі у верхах десяти держав Євросоюзу, що не входять до єврозони, повинні вирішити, чи приєднаються вони до проекту, запропонованого Берліном і Парижем.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас