Україною зацікавилися шість лоу-кост авіакомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україною зацікавилися шість лоу-кост авіакомпаній

822
В Україні можуть почати літати шість авіакомпаній лоу-кост - тих, які пропонують дешеві квитки на авіарейси.
Низька ціна досягається тим, що їхні літаки літають майже без простоїв, а на борту на вас чекає мінімум зручностей: наприклад, немає обов'язкової годівлі під час польоту. Серед цих авіакомпаній - російська "Авіанова", ірландська Ryanair, арабська FlyDubai, німецька Air Berlin, словацька Danube Wings і британська Easy Jet. Різниця в ціні на політ істотна: наприклад, рейс "Москва-Берлін" на одну і ту ж дату у Air Berlin коштує 70 дол, а у звичайної авіакомпанії - 140 дол.
Не радує тільки те, що вихід цих компаній на український ринок - справа не завтрашнього дня. "Так, у нас є плани почати літати в Україні. Однак українська сторона нам не дає дозволу. Ми ведемо переговори з вашою авіаційною адміністрацією, але безуспішно. У нас проблема в отриманні прав на польоти, в кількості рейсів, які ми б хотіли здійснювати" , - пояснила менеджер відділу по зв'язках з громадськістю авіакомпанії Air Berlin Сабіна Теллер. У Державіаадміністрації нам не змогли уточнити, на якій стадії перебувають переговори про отримання дозвільних документів для перерахованих авіакомпаній, пообіцявши, що дадуть відповідь пізніше.
На сьогодні ближче всіх до появи на українському ринку російська "Авіанова". Вона збирається почати літати з Москви до Сімферополя і з Сочі до Харкова (дати не називають, можливо, це буде кінець цього - початок наступного року). У Росавіації компанії дозволили здійснювати на кожному напрямку по 5 рейсів на тиждень. Чи є у авіакомпанії дозвіл української сторони - нам у її офісі уточнити відмовилися. Зараз у авіакомпанії є 5 літаків Airbus A320 (180 пасажирів).
На сьогоднішній день на українському авіаринку активно працює лише три лоу-коста. З них одна компанія - це наш власний перевізник, Wizzair Ukraine (незалежний від Wizzair). Компанія здійснює сьогодні 11 рейсів з Києва, з них один - всередині країни, до Сімферополя (від 35 дол), інші - в Європу і Анталію (в середньому - 40-50 дол). Ще три рейси здійснюються зі Львова. І все це - на двох Airbus A320.
Також є рейс із Харкова до Стамбула, який здійснює Pegasus Airlines. І, нарешті, авіакомпанія з ОАЕ Air Arabia має щоденний рейс із Києва до Шарджі. В ОАЕ, таким чином, можна злітати за 263 дол (в "дорогих" авіакомпаніях квиток обійдеться в середньому в 400 дол).
Як пояснили неофіційно в керівництві авіакомпаній лоу-кост, багатьох з них відлякують високі тарифи на обслуговування літаків в українських аеропортах і служб навігації. Правда, офіційно нам цю інформацію спростували. "З 38 країн, що входять в "Євроконтроль", наша країна всього на 21-му місці за рівнем тарифів", - зазначила прес-секретар авіакомпанії "Украерорух" Наталя Литвиненко.
Через зростання цін на паливо українські авіакомпанії почали підвищувати вартість квитків. МАУ збільшила в структурі ціни авіаквитка паливний збір на 10 дол. В "АероCвіті" відзначили, що їх економісти винесуть рішення після свят: як реагувати на підвищення цін на паливо.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас