Директор Лондонської школи економіки звільнився через гроші Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор Лондонської школи економіки звільнився через гроші Каддафі

Казна та Політика
266
Директор одного з найавторитетніших економічних вузів світу - Лондонської школи економіки (LSE) - сер Говард Девіс залишив свій пост. Відставка відбулася після того, як розкрилися його зв'язки з родиною лівійського лідера Муаммара Каддафі. Скандал розгорівся після того, як стало відомо, що фонд старшого сина лівійського лідера Саїфа Аль-Іслама пожертвував у 2009 році школі 1,5 млн фунтів стерлінгів.
Повідомляється, що школа встигла отримати тільки 300 тис. фунтів. Не виключено, що щедрий внесок був пов'язаний з успішним захистом Саїф аль-Ісламом кандидатської дисертації в LSE в 2008 році. Сина Каддафі крім усього іншого підозрюють в плагіаті. Минулого тижня студенти окупували будівлю LSE і зажадали повернути гроші, однак інститут заявив, що ці кошти підуть на забезпечення учнів з Північної Африки. Керівництво також пообіцяло, що більше не візьме і пенса від представників верхівки Джамахірії.
Однак на цьому історія не закінчилася. Газети, в тому числі впливова The Times, опублікували матеріали, де стверджувалося, що LSE повинна отримати більше 1 млн фунтів за підготовку управлінських кадрів для режиму в рамках програми "Майбутні лідери Лівії". Згідно з Wikileaks, 400 членів лівійської еліти проходили навчання в LSE, тоді коли ще 250 навчалися у себе на батьківщині під керівництвом викладачів школи. В результаті інституту довелося виступити з офіційною заявою і підтвердити, що LSE і Рада з економічного розвитку Лівії уклали контракт на загальну суму 2,2 млн фунтів, 1,5 млн фунтів з яких передбачалися за навчання. Серед інших щедрих винагород - 20 тис. фунтів за підвищення кваліфікації глава Інвестиційної правління Лівії і 50 тис. дол за консультації з інвестицій в національну нафтову промисловість.
Щоб врятувати заплямовану репутацію LSE, сер Девіс вирішив взяти всю провину на себе. "Існували ризики у зв'язку з фінансуванням з джерел, пов'язаних з Лівією, і вони повинні були бути зважені більшою мірою", - сказав він. Тим не менш ректор спростував зв'язок між пожертвуваннями і присвоєнням синові лідера лівійської революції звання кандидата наук: "Саїф Каддафі отримав звання абсолютно заслужено, немає ніякого зв'язку між грантом і ступенем". Директор залишиться на своїй посаді на час пошуку та затвердження наступника
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас