На гелікоптерний майданчик під Каневом витратять 87 млн. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На гелікоптерний майданчик під Каневом витратять 87 млн. грн

Казна та Політика
119
За підсумками проведеного тендеру для будівництва гелікоптерного майданчика обрана дніпропетровська компанія, яка отримає майже 87 млн. грн із коштів державної підтримки.
Про це повідомляє "Вісник державних закупівель", інформує УНІАН.
Дніпропетровський "Завод Майстер-Профі Україна" обраний для будівництва гелікоптерного майданчика з пасажирським терміналом і під'їзною дорогою в с. Пекарі Канівського району Черкаської області.
Згідно з повідомленням, замовником робіт є ДП "Льодові арени", розпорядником - Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Вартість контракту - 86 млн. 968,3 тис. грн. (з ПДВ). Джерело фінансування - кошти державної підтримки.
Пасажирський термінал запланований з пропускною здатністю 50 пасажирів на годину.
ТОВ "Завод Майстер-Профі Україна" є одним з трьох генпідрядників, задіяних у реконструкції НСК "Олімпійський".
Нагадаємо, раніше голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб назвав "дешевим популізмом" заяву віце-спікера Миколи Томенка про недоцільність будівництва гелікоптерного майданчика в Каневі. "Це дешевий популізм - дехто собі дивіденди заробити на такій інформації... Ну що тут такого? Черкащина має такий розвинений історико-культурний спадок! Шановні, нам сам Бог велів розвивати туристичну інфраструктуру", - заявив він.
Трохи раніше, перебуваючи в Черкасах заступник голови Верховної Ради Томенко заявив журналістам, що на будівництво гелікоптерного майданчика під Каневом виділено 2,6 млн. грн. "Найбільш цинічно виглядає те, що все це робиться за гроші Євро 2012 - з метою підготовки чемпіонату. На мою думку, до Шевченківських свят щось треба було зробити таке духовне, а не гелікоптерний майданчик для футболістів", - заявив тоді Томенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас