Лондон заморожує всі лівійські активи, вилучає гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лондон заморожує всі лівійські активи, вилучає гроші

Казна та Політика
155
Великобританія розширила фінансові санкції проти політичного керівництва Лівії, "заморозивши" активи 20 людей з оточення Муаммара Каддафі, повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника казначейства. Одночасно Лондон конфіскував лівійську валюту на суму близько 100 млн фунтів стерлінгів (163 млн доларів).
Минулого тижня Великобританія, обурена жорстоким придушенням народного повстання в Лівії, "заморозила" активи самого Каддафі та членів його сім'ї. За даними агентства, йдеться про кошти на суму близько 2 млрд фунтів.
"Велика Британія і міжнародне співтовариство роблять все можливе, щоб фінансові активи не могли використовуватися проти інтересів лівійського народу", - заявили в казначействі. Раніше цього тижня прем'єр-міністр Джородж Осборн заявив, що Великобританія заарештувала поставку банкнот до Лівії на суму 900 млн фунтів.
Серед лівійських активів, що потрапили під "замороження", - пакет акцій компанії-власника авторитетної газети The Financial Times. Заарештовані акції належать Libyan Investment Authority (LIA, державний інвестиційний фонд Лівії).
Сьогодні Австрія, яка вже заарештувала частину багатств Каддафі, його родини і поплічників, включила до списку покараних заступника керівника LIA Мустафу Зарті. Відень запідозрив Зарті, що має австрійське громадянство, у зв'язках з найближчим оточенням лівійського лідера, передає Reuters. За даними австрійського ЦБ, Мустафа Зарті посідає також посади гендиректора Національної нафтової корпорації Лівії, нафтової компанії Tamoil та заступника голови ради директорів Бахрейна банку First Energy Bank.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас