Fitch: Поточний рік стане вирішальним для боргової кризи в єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Поточний рік стане вирішальним для боргової кризи в єврозоні

Казна та Політика
221
Поточний рік стане вирішальним для боргової кризи в єврозоні, вважають аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch.
У 2011 році криза може як почати сходити нанівець, так і посилитися в тому випадку, якщо заявлені цілі регуляторів і ринкові очікування не будуть реалізовані.
"Вжиття антикризових заходів на європейському рівні одночасно з бюджетною дисципліною та структурними реформами на національному рівні, а також економічним підйомом ознаменують початок кінця боргової кризи в єврозоні, - відзначає керівний директор аналітичної групи Fitch по суверенних емітентах Девід Райлі. - Однак якщо один із зазначених вище факторів не буде реалізований, криза може посилитися".
Дотримання планів скорочення бюджетних дефіцитів дуже важливо для зміцнення довіри до кредитоспроможності країн єврозони. У тому випадку, якщо обіцяна фінансова консолідація не буде досягнута, побоювання щодо платоспроможності європейських країн посиляться, що може викликати негативні зміни суверенних рейтингів, говориться в повідомленні агентства.
"Макроекономічні дисбаланси, які спровокували різке зростання заборгованості, стрибок цін на нерухомість і зробили уряди і банки вразливими до несприятливих умов фінансування, поступово усуваються. У зв'язку з цим відновлення економіки єврозони має стати більш стійким і торкнутися периферійні країни регіону. Економіки Іспанії, Греції, Ірландії та Португалії почнуть відновлюватися після рецесії в другому кварталі 2011 року. У разі якщо цього не станеться, Fitch може переоцінити потенціал зростання вказаних країн у середньостроковій перспективі, що є ключовим пунктом при оцінці суверенної кредитоспроможності", - відзначають в агентстві.
Багато інвесторів та учасники фінансових ринків чекають, чи зможуть європейські регулятори виконати свої обіцянки створити "всеосяжну стратегію для захисту фінансової стабільності і гарантувати, що єврозона вийде з кризи сильнішою", а також "зробити все необхідне для забезпечення стабільності єврозони".
Тому дуже важливо, щоб під час березневого саміту лідери єврогрупи і глави країн Євросоюзу позначили конкретні і заслуговують довіри заходи для подолання кризи, відзначають в Fitch.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас