Китай радить не вкладати гроші в ринки, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай радить не вкладати гроші в ринки, що розвиваються

Казна та Політика
635
Влада Китаю радить інвесторам утриматися від вкладень у ринки, і підшукати більш вигідні способи витратити гроші.
На думку виконавчого віце-президента державного фонду добробуту КНР - Інвестиційної корпорації Китаю Джессі Вана, серйозної шкоди для вкладень представляє наростання в економіках, що розвиваються інфляційного тиску, здатне значно понизити доходи від інвестицій.
Водночас в якості альтернативи для вкладень віце-президент держкорпорації назвав США і Японію. За словами Дж. Вана, непогані можливості для інвестування нині представляють ринки нерухомості в цих країнах, передає агентство Reuters.
Крім того, як відзначив китайський бізнесмен, серйозної шкоди світовій економіці здатні завдати високі ціни на нафту. Зокрема, як зазначив Дж. Ван, CIC очікує, що вартість чорного золота тривалий час буде залишатися на високому рівні, що перешкодить відновленню світової фінансової системи від наслідків глобальної кризи.
Разом з тим, кажучи про інвестиційну політику самої Піднебесної, віце-президент корпорації заявив, що наразі Пекін не визначився з деталями майбутніх вкладень. Однак про те, щоб припинити інвестувати кошти, за словами Дж. Вана, не йдеться.
На його думку, CIC демонструє досить високий показник повернення інвестицій, стабільний в порівнянні з 2009 р. Так, корпорація заробила 11,7% від обсягу інвестованих у 2009 р. коштів, що дозволило покрити збитки влади від заходів стимулювання китайської економіки в попередні роки.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас