Уряд України має намір збільшити капітал Укргазбанку на 4,3 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України має намір збільшити капітал Укргазбанку на 4,3 млрд гривень

Казна та Політика
518
Кабінет міністрів України має намір докапіталізувати 17-й у країні за розміром активів Укргазбанк. Про це йдеться в проекті меморандуму про економічну і фінансову політику, узгодженому українською стороною та місією МВФ, повідомляє портал Банки.ua з посиланням на місцеву газету "Дело". Кошти будуть внесені за рахунок облігацій внутрішньої державної позики.
"Що стосується Укргазбанку, ми (уряд. - прим. ред.) плануємо провести його рекапіталізацію шляхом передачі йому державних облігацій на суму 4,3 млрд гривень (1 долар - 7,94 гривні) у відповідності до висновків діагностичного дослідження, завершеного в кінці 2010 року", - говориться в документі, текст якого опублікувала газета "Дзеркало тижня".
За запевненнями українського уряду, планується посилити управлінський склад цієї фінустанови "професіоналами високого рівня", які повинні відновити фінансову життєздатність Укргазбанку.
Кінцева мета, яка переслідується українськими чиновниками, - продаж банку приватному інвесторові.
"Якщо в будь-який момент НБУ за погодженням з урядом вирішить, що ці два банки (Укргазбанк і "Київ" . - прим. ред.) нежиттєздатні, ми (Кабмін. - прим. ред.) будемо готові вжити відповідних заходів, в тому числі провести їх об'єднання з життєздатним банком або ж ліквідувати їх", - зазначається в меморандумі.
У лютому Національний банк України запропонував МВФ новий набір рішень з порятунку націоналізованих банків, а також по банку "Надра". Зокрема, передбачалося, що Укргазбанк повинен буде поглинути банк "Київ", якщо останньому не вдасться до кінця II кварталу вийти на виконання всіх нормативних показників НБУ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас