Студенту з Латвії, який організував збір коштів для повернення нею боргу МВФ, за два дні перерахували 700 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Студенту з Латвії, який організував збір коштів для повернення нею боргу МВФ, за два дні перерахували 700 євро

Казна та Політика
335
Студент Матіс Бартуліс, який почав акцію зі збору коштів "Врятуй Латвію", щоб допомогти країні повернути борг МВФ, упевнений в її успіху. За два дні відкритий ним сайт відвідало 10 тис. чоловік, а пожертвування перевищили 700 євро. Найбільша пожертвувана сума склала 100 євро, розповів Бартуліс газеті Latvijas Avize.
Тепер він збирається розіслати прес-релізи про свою акції в 72 країни світу. Бартуліс хоче зібрати більше 1 млн євро і за згодою жертводавців передати гроші уряду Латвії на конкретні цілі. Акція стартувала 1 березня.
Видання відзначає, що ідея такої акції не нова. У 1919 році з ініціативи письменниці Іванде Кайі був створений Латвійський жіночий золотий фонд, куди жінки здавали свої золоті прикраси, щоб підтримати становлення молодої незалежної держави. У 1922-му фонд передав Банку Латвії 99 ящиків, шість валіз, три кошики і один мішечок золотих виробів, які були переплавлені в зливки і лягли в основу золотого резерву Латвії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас