Причин для дочасного згортання ФРС програми викупу облігацій немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Причин для дочасного згортання ФРС програми викупу облігацій немає

Казна та Політика
162
Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполіса Нараяна Кочерлакота не бачить причин для дочасного завершення Федеральною резервною системою (ФРС) програми викупу облігацій обсягом $600 млрд і вважає, що поки рано починати згортання стимулюючих заходів.
"Я схиляюся до того, що програму треба завершити, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Очевидно, що поки дуже рано реалізовувати exit strategy, але вже не рано починати думати про те, яким чином це буде відбуватися".
Американський Центробанк утримує базову відсоткову ставку в цільовому діапазоні 0-0,25% річних з грудня 2008 року. У березні 2010 року Федеральний резерв завершив перший раунд кількісного стимулювання економіки, викупивши іпотечні облігації та US Treasuries на загальну суму $1,7 трлн. У листопаді минулого року керівництво ЦБ прийняло рішення почати другий раунд стимулювання, викупивши облігації на $600 млрд до червня 2011 року.
За словами Кочерлакоти, першим кроком до посилення політики ФРС має стати зміна формулювання заяви ЦБ про намір утримувати низькі ставки "протягом тривалого часу". Потім буде зроблено виведення надлишкової ліквідності з фінансової системи, а потім - підвищення ставки.
"Ключовим питанням залишається момент, коли необхідно розпочати згортання стимулюючих заходів", заявив Кочерлакота.
За його словами, ФРС впевнена в тому, що зможе здійснити exit strategy без скорочення балансу ЦБ.
В даний час "дуже стимулююча" кредитно-грошова політика Федерального резерву необхідна, з огляду на збереження високого безробіття, зазначив він.
Міністерство праці США оприлюднить лютневі дані про безробіття в п'ятницю.
Згідно із середнім прогнозом аналітиків, опитаних Bloomberg, безробіття в США в лютому зросло до 9,1% з 9% місяцем раніше. Число робочих місць в американській економіці, як очікується, збільшилося на 196 тис. після підвищення на 36 тис. у січні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас