Тігіпко: Уряд робить все, щоб припинити зростання цін на продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Уряд робить все, щоб припинити зростання цін на продукти

Казна та Політика
2001
Уряд вживає необхідних заходів для запобігання зростанню цін на продукти харчування. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомила прес-служба політика.
"Уряд буде сприяти створенню оптових продуктових ринків, де торговельні мережі зможуть купувати продукти безпосередньо у виробника. Зараз такий ринок працює у Львові. Це дуже хороша практика, і ми вирішили створити ще 5 таких ринків по Україні до осені цього року", - сказав Тігіпко.
Він повідомив, що проекти будуть реалізовуватися на умовах співфінансування з боку держави і бізнесу. Крім Львівської області такі ринки будуть працювати в Київській, Запорізькій, Харківській і Донецькій областях. Хоча, на думку Сергія Тігіпка, оптимальним для України було б створення не менше 10 таких ринків.
Крім того, цього року Уряд надав підтримку аграріям на розвиток тепличного господарства, щоб знизити потребу в імпорті, зокрема, фруктів і овочів восени. Також спільно з обласними адміністраціями Уряд планує відновити роботу системи овочесховищ.
"Ми доручили повертатися до овочесховища, які сьогодні приватизовані або занедбані, щоб не залежати від імпорту", - повідомив Сергій Тігіпко.
Також Віце-прем'єр підкреслив, що сьогодні стабілізовано ситуацію в Аграрному фонді і Держрезерві, що дозволить проводити інтервенції і запобігти подорожчанню продуктів.
"Сьогодні і Держрезерв, і Аграрний фонд забезпечені фінансуванням і продукцією. Ми виділяємо нові кошти на закупівлю цукру, олії та інших продуктів. Це дозволить державі мінімізувати цінові коливання на ринку шляхом товарних інтервенцій", - повідомив Тігіпко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас