Меркель виступила проти перегляду умов позики для Ірландії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель виступила проти перегляду умов позики для Ірландії

Казна та Політика
173
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає проти перегляду умов позики для Ірландії в розмірі 85 млрд євро з боку ЄС і МВФ. Про те, що Дублін звернеться до Брюсселю з такою пропозицією, днями заявив лідер партії-переможниці на виборах в Ірландії консервативної партії "Фіне Гейл" Енда Кенні, якому пророкують посаду прем'єр-міністра країни.
Меркель після зустрічі з прем'єр-міністром Португалії Жозе Сократешем в Берліні увечері в середу зазначила, що вона "зараз поки не може сказати, чи варто взагалі вносити зміни в цей пакет". Втім, канцлер ФРН все ж заявила про готовність вести з новим керівництвом Ірландії переговори в тому випадку, якщо "воно зіткнеться з проблемою, наприклад, у зв'язку з відсотковим навантаженням по кредитах".
Нове керівництво Ірландії хоче вмовити європейських кредиторів подовжити термін надання позики до 20 років і знизити середню відсоткову ставку з 5,8 до 4,8%.
Своє ставлення до перегляду відсоткової ставки за кредитами Євросоюзу для Ірландії А.Меркель висловила не випадково саме після зустрічі з португальським прем'єром. Таким чином, канцлер ФРН закликала враховувати зворотний ефект подібних кроків на інші країни зони євро. На її думку, розмір відсоткової ставки має відображати витрати цієї країни на рефінансування.
Тим часом єврокомісар з фінансових питань Оллі Рен в минулий понеділок дав зрозуміти, що він особисто нічого не має проти початку переговорів з Ірландією про зміну розміру відсотка по кредитах ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас