Опозиція: Кредит МВФ Україну не врятує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція: Кредит МВФ Україну не врятує

Казна та Політика
1081
В опозиції незадоволені проектом меморандуму між Україною та МВФ, текст якого з'явився у пресі.
Заради отримання чергового траншу від МВФ у розмірі 1,5 млрд. доларів Україна погодилася вже в березні прийняти закон про пенсійну реформу, а в квітні підняти ціни на газ і тепло.
Єдина поступка, про яку вдалося домовитися уряду - плавне підвищення цін на газ для населення: не на 50% з квітня, а з 15 квітня на 20% і до 30 червня - на 10%. З 15 квітня на 26% і з 15 жовтня теж на 26% подорожчають тепло і гаряча вода.
Міністр енергетики тіньового Кабміну Олександр Гудима вважає, що якщо газ для населення дорожчає на 30%, то і "комуналка" повинна дорожчати пропорційно, не більше ніж на 20%, тому що так записано в попередньому меморандумі і немає сенсу від цього відступати, адже МВФ такого великого підвищення і не вимагає.
"Підвищуючи тарифи на тепло більш ніж в 1,5 рази, влада змушує населення платити ще й за газ для підприємств ЖКГ, що повністю перекриває нібито "всього 30%-і" підвищення вартості газу для населення, - говорить Гудима. - При цьому кредит МВФ нас не врятує, він закінчиться вже до осені, і Кабмін знову почне йти на якісь поступки фонду за рахунок затягування поясів українців, щоб отримати новий транш. Це дорога в нікуди".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас