Moody's знизило рейтинги трьох банків Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинги трьох банків Кіпру

Казна та Політика
407
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service оголосило про зниження рейтингів трьох провідних банків Кіпру, пояснивши цей крок стурбованістю з приводу їх залучення у фінансові операції в Греції і здібності кіпрського уряду підтримати банківську систему країни.
Як повідомляє ІТАР-ТАРС, з посиланням на агентство рейтинг Bank of Cyprus знижений до рівня "Baa/D+", Marfin Popular Bank - до "Ваа3/Prime-3D-" і Hellenic Bank - до "Ba1/Not Prime/D-".
Експерти Moody's відзначають, що зроблений крок слідував за рішенням агентства знизити 24 лютого на два ступені рейтинг державних облігацій Кіпру. "Зниження рейтингу уряду Кіпру призвело до зниження оцінки його здатності підтримати банківську систему", - говориться в повідомленні агентства. Зокрема, аналітики привернули увагу до Bank of Cyprus, баланс якого перевищує розміри ВВП Республіки Кіпр.
Агентство також повідомляє, що зниження рейтингів банків відображає очікування на подальше погіршення якості їх активів, враховуючи труднощі для ведення операцій усередині країни, які зберігаються.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас