У Нью-Йорку заявляють про маніпуляції у розслідуванні справи Гонгадзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку заявляють про маніпуляції у розслідуванні справи Гонгадзе

Кримінал
284
Комітет із захисту журналістів (CPJ), що розташований в Нью-Йорку (США), заявляє про глибоку стурбованість нещодавніми діями української влади, які, на думку Комітету, загрожують змінити хід 10-річного розслідування викрадення та вбивства незалежного журналіста Георгія Гонгадзе.
Про це йдеться в заяві Комітету, розміщеній на офіційному сайті організації.
Зокрема, Комітет, відзначаючи, що Київський апеляційний суд постановив відхилити другий апеляцію вдови журналіста Мирослави Гонгадзе на рішення про зниження статусу вбивства журналіста з замовного вбивства до "вбивства за усним наказом", підкреслює: "Новий статус справи, по суті, покладає відповідальність за вчинення злочину лише на одного обвинуваченого - мертвого міністра внутрішніх справ - і технічно заважає слідчим розглядати ширше коло підозрюваних замовників".
При цьому Комітет констатує, що "дворічний судовий процес над трьома підозрюваними спільниками у вбивстві. Гонгадзе закінчився в 2008 році винесенням обвинувальних вироків, проте ніхто з них не був звинувачений в організації злочину. Прокурорам так і не вдалося з'ясувати - чи причетні до вбивства Гонгадзе колишні і чинні високі чиновники, включаючи колишнього Президента Леоніда Кучму і тодішнього голову Адміністрації Президента, а нині спікера ВР Володимира Литвина, які досить довго підозрювалися в цьому".
"Це ніщо інше, як спроба влади припинити подальше розслідування вбивства Георгія Гонгадзе", - заявляє координатор програми CPJ по Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова. "Всі, хто вчинив цей огидний злочин, незалежно від їхнього рангу, впливу і положення, повинні бути притягнуті до відповідальності", - підкреслила вона.
Як повідомляв УНІАН, вчора, 2 березня, Апеляційний суд Києва підтвердив рішення Печерського районного суду столиці щодо законності закриття Генеральною прокуратурою кримінальної справи колишнього генерала МВС України Олексія Пукача у частині обвинувачення в замовленому характері вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко зазначила, що таким чином суд відмовив їй у задоволенні її скарги на неправомірність рішення ГПУ та Печерського райсуду про закриття кримінальної справи у відношенні Пукача в частині обвинувачення у замовленому характері вбивства Гонгадзе.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас