Міжнародні резерви НБУ на початок березня перевищили 36,7 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні резерви НБУ на початок березня перевищили 36,7 млрд дол.

Казна та Політика
239
Міжнародні резерви Національного банку України (НБУ) до 2 березня досягли $36,734 млрд, повідомив керівник групи радників НБУ Валерій Литвицький на прес-конференції в Києві в четвер.
Як раніше повідомлялося, на 1 лютого міжнародні резерви центробанку становили $35,139 млрд.
Литвицький також повідомив, що позитивне сальдо операцій НБУ на міжбанківському валютному ринку із січня по 2 березня склало $238 млн.
Як зазначив радник голови НБУ, успішна диверсифікація валютних резервів стала одним із чинників збільшення їх обсягу через отриману позитивну курсову різницю.
"Ми правильно купуємо валюти в резерви, робимо диверсифікацію наших резервів, тримаємо резерви в декількох валютах і особливу увагу приділяємо тим валют, які демонструють сприятливий для наших резервів тренд. Тому поповнили резерви ще й через курсову різницю, а не тільки за рахунок купівлі валюти на міжбанку і не тільки за рахунок позик (Україна в лютому-2011 розмістила єврооблігації на $1,5 млрд)", - сказав він.
За його оцінкою, Україна отримає черговий транш у рамках програми stand-by Міжнародного валютного фонду (МВФ).
"Незважаючи на те, що боргові зобов'язання високі, все-таки є ймовірність того, що цьог8о року доведемо валютні резерви до історичного максимуму (у серпні-2008 резерви досягли $38,1 млрд)", - додав Литвицький.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас