Die Welt: Путін боїться демократизації України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Die Welt: Путін боїться демократизації України

Казна та Політика
409
Україна повертається в минуле. Президент Віктор Янукович оживляє старих демонів - Корупцію і Репресії. Путін цьому радий, пише німецька "Вельт". Ще десять років тому, вивчаючи ситуацію в Україні, американський політолог Кейт Дарден придумав термін "держава шантажу". Ця форма правління має три характерні ознаки.
По-перше, влада потурає корупції. По-друге, правоохоронні органи ретельно збирають інформацію, досьє як на політиків, так і на бізнесменів і простих громадян. По-третє, у разі необхідності компромат використовується для шантажу. Головна валюта - підпорядкування. До 2004 року Україною керував Леонід Кучма. Не все, що він робив, було погано, але його влада спиралася саме на суміш корупції та репресій. Це і призвело до мирної революції. Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко почали проводити прозахідну політику.
Проте цьому перешкоджало сусідство з усе більш авторитарною Росією, задіяні всі важелі. Підтримка України з боку ЄС була недостатньою. Все це в поєднанні зі слабкістю "помаранчевого" керівництва призвело до розчарування населення і реваншу Віктора Януковича. І ось з'являються явні ознаки повернення до минулого, до "держави шантажу", пише "Вельт".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас