"ArcelorMittal Кривий Ріг" не підтверджує факт врегулювання проблеми повернення ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ArcelorMittal Кривий Ріг" не підтверджує факт врегулювання проблеми повернення ПДВ

Казна та Політика
340
Заборгованість держави перед Криворізьким гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) з податку на додану вартість (ПДВ) за поставлену на експорт продукцію не знижується і наразі це залишається однією з головних проблем для підприємства.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "ArcelorMittal Кривий Ріг", наразі немає поліпшення ситуації з відшкодуванням ПДВ та врегулюванням даної проблеми.
"Нічого не змінилося з проблеми повернення ПДВ підприємству. Ми сподіваємося на позитивне вирішення ситуації, але поки нічого не змінилося. Ведуться переговори", - пояснили агентству.
При цьому в прес-службі додали, що в ході переговорів з'явилася підозра, що податкова адміністрація не хоче включати "ArcelorMittal Кривий Ріг", найбільшого експортера продукції в Україні, до списку підприємств, які підпадають під автоматичне відшкодування ПДВ.
"Поки нам про це офіційно не заявили, але у нас створюється враження, що "ArcelorMittal Кривий Ріг" ПДВ не буде повертатися в автоматичному режимі. Ми раді помилитися у своїх побоюваннях", - сказав представник прес-служби підприємства.
Як повідомляла прес-служба уряду, прем'єр-міністр України Микола Азаров на переговорах з главою парламенту Люксембургу Лораном Мозар 2 березня 2011 заявив, що питання відшкодування ПДВ компанії "ArcelorMittal Кривий Ріг" врегульовано.
Раніше генеральний директор "ArcelorMittal Кривий Ріг" Рінат Старков на прес-конференції в Києві в середині лютого поточного року повідомив про значну заборгованість держави перед меткомбінатом з відшкодування ПДВ. За його словами, до кінця 2009 року заборгованість перед "ArcelorMittal Кривий Ріг" з відшкодування ПДВ становив 1,5 млрд грн, за станом на 31 грудня 2010 року ця сума перевищила 2,3 млрд грн. І це, незважаючи на те, що у вересні 2010 року підприємство все ж пішло на поступки державі, взявши у вигляді компенсації податку на додану вартість ПДВ-облігації на суму 1,7 млрд грн. Фактично було відшкодовано 0,7 млрд грн.
При цьому він додав, що після отримання ПДВ-облігацій на 1,7 млрд грн підприємство відразу продало їх міжнародному банку "з двозначним дисконтом", не уточнивши назви банку та точного розміру дисконту.
Заборгованість з ПДВ продовжувала рости протягом усього 2010 року, збільшуючись приблизно на 300 млн грн. щомісяця, а за грудень-2010 і січень-2011 підприємству нічого не відшкодували з ПДВ.
Додатковим тягарем для підприємства є авансовий платіж податку на прибуток, сума якого на 31 грудня 2010 року склала 1,2 млрд грн.
При цьому в 2010 році меткомбінат збільшив платежі в бюджет і позабюджетні фонди в порівнянні з 2009 роком на 28 млн грн за рахунок збільшення платежів до державних цільових фондів на 83 млн грн і місцевий бюджет на 39 млн грн, а також зменшення платежів до державного бюджету на 94 млн грн. Зменшення платежів до держбюджету викликано значною переплатою з податку на прибуток за станом на 1 січня 2010 року, пояснив топ-менеджер.
"ArcelorMittal Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.
Основними ринками збуту його металопродукції є регіони Близького Сходу, Європи, Африки та Алжиру.
Власником "Arcelor Mittal Кривий Ріг" є індійсько-французько-люксембурзька компанія "Arcelor Mittal".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас