Нардепи, які мешкають у готелі Київ, скаржаться на холод і щілини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи, які мешкають у готелі Київ, скаржаться на холод і щілини

Казна та Політика
1518
Номери в готелі "Київ" у столиці надаються іногороднім депутатам, які приїжджають на сесійний тиждень Верховної Ради.
Коли вони виїжджають, приміщеннями можуть користуватися їхні помічники. Проживання оплачується за рахунок держбюджету. Оскільки готель перебуває в оперативному підпорядкуванні у Ради, депутати і тут мають пільги - на вартість нічлігу, пише Газета по-київськи.
За інформацією газети, не всі депутати, прописані в готелі, користуються своїми номерами. З 135 осіб, які приписані в готелі, постійно живуть всього чоловік сорок, в основному, з фракцій НУНС і КПУ. А іногородні регіонали, за якими так само закріплені номери в готелі "Київ", у своїх номерах з'являються рідко.
"Якщо ціна проживання для народного депутата - десь 200-300 грн, то інші номери менше 800 грн ми не здаємо", - зізналася директор готелю Лариса Трофименко.
Парламент винен готелю близько 1-2 млн. грн. Розрахунок здійснюється щомісяця, і щоразу в Раді зволікають з переказом грошей. Незважаючи на статус держпідприємства, "Київ" є госпрозрахунковою організацією. Держава лише платить за депутатський нічліг плюс прийоми офіційних делегацій.
У середньому проводиться по п'ять подібних заходів на місяць, кошторис витрат, як правило, коливається в межах 20-30 тис. грн. В цілому готель заробляє 2-3 мільйони гривень на місяць, з яких близько половини - обов'язкові платежі на зарплату, комунальні витрати, податки.
Останній раз службове житло депутатам надали 1,5 роки тому декільком депутатам. І ті в'їхати туди вони не змогли - квартири не були відповідним чином облаштовані.
"На даний момент гроші на квартири для депутатів у бюджеті не передбачені. Заглох і проект "депутатське містечко" з дитсадками та школами, який обговорювався декілька років тому. Справа в тому, що за законом службове житло має надаватися недалеко від місця роботи. А це містечко планували спорудити десь біля Конча-Заспи", - говорить Валерій Камчатний, заступник голови регламентного комітету ВР.
Нардепи, які мешкають у готелі Київ, скаржаться на холод і щілини.
"Я живу в двокімнатному номері, коштує він приблизно 600 грн за добу. Взимку в номері - холодно, а влітку - жарко. Вікна старі, щілини, з них дме. Зараз доводиться включати обігрівач, а влітку просто намагаюся в ньому не бувати, ходимо, гуляємо по парку. В одній кімнаті - вітальня, а в іншій - спальня. Є і телевізор, старенький такий, з трубкою, а ще в номері є вільний доступ в інтернет, а це важливо. Пральної машини немає, але при бажанні можна скористатися послугами пральні або хімчистки. А харчуюся я або в одному з ресторанів готелю, або в буфеті Верховної Ради. Іноді п'ю каву на першому поверсі, але там кава і пляшка води коштує близько 50 грн", - розповів Юрій Гримчак, депутат від НУ-НС.
"Мені здається, дешевше було б зняти для депутатів квартири в центрі міста, але так вирішив регламентний комітет ВР, навіщо з ним сперечатися? ...Потреби купувати квартиру в Києві не бачу, а безкоштовно ніхто не дає. Років півтора тому між депутатами проводилося жеребкування квартир, але житло мені так і не дісталося", - додав Геннадій Задирко, депутат від ПР.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас